2013-04-15 17:24:03• hírek • Kocsis Zoltán

Coica rendre utasítja Silaghit és Mariant

„Mint annak a városnak a polgármestere, amely lakosainak szavazataival bejutottak Románia törvényhozásába, arra kérem Ovidiu Silaghi és Octavian Petric képviselő urakat valamint Valer Marian szenátor urat: hagyják abba ezt politikai pingpongot", jelentette ki Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.

A megyeszékhely első embere szerint itt az ideje, hogy a parlamentben dolgozók teljesítsék választási ígéreteiket: „Felteszem a kérdést: vajon mit tettek eddig értünk? Ahelyett, hogy folyamatosan veszekednek és a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak, inkább igyekeznének képviselni érdekeinket", fogalmazott Coica.

"Nem lopni jöttem, hanem azért, hogy európai várost építsünk. Tiszta vagyok, úgyhogy nincs mitől féljek", reagált a polgármester Marian azon támadásaira, amelyben azt mondta: a mostani polgármester is úgy fog járni, mint a korábban csalásért és sikkasztásért elítélt Horea Anderco. „Mint háziorvos és praktizáló orvos felajánlom segítségemet problémáik kezelésében", tette hozzá.

Mindez finom utalás volt Silaghi és Marian legutóbbi vitájára. A szenátor az egykori közlekedésügyi miniszter szemére vetette, hogy az nem fordít elég időt közmeghallgatásokra. Erre Silaghi azt javasolta Mariannak, hogy vizsgáltassa meg magát Virgil Enatescu pszichiáternél. Válaszában Marian eljuttattatott két fényképet a helyi sajtónak, amelyek 2011. június 21-én készültek. Ezeken Silaghi felismerhetően egy magyarországi polgármesteri hivatalban tartózkodik, egyik kezében ráadásul egy olyan mappával, amiben az állampolgárságot igazoló dokumentációt nyújtják át az eskütevőnek. Mindez azt sugallja, az egykori miniszter rendelkezik magyar állampolgársággal.

Ez azért (is) érdekes, mivel korábban az USL kötelékeibe tartozó több politikus is felvetette: el kellene venni a román állampolgárságot azoktól, akik kérvényeztek és kaptak magyar állampolgárságot.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: